ILOA AALLOILLE

Veneilyhankkeet
ja -kampanjat

Vastuullisuutta vesille

Suomi on tuhansien järvien ja upean saariston maa. Veneily ja vesillä liikkuminen tarjoaa kaikille ainutlaatuisia elämyksiä, mielekästä haastetta ja leppoisaa rentoutumista, lähes missä päin maatamme tahansa. On jokaisen etu, että kaikki veneilijät osaavat kulkea vesillä turvallisesti.

Meidän Aalloille Finland Oy:n sydämenasia on valistaa suomalaisia liikkumaan vesillä turvallisesti ja vastuullisesti, iloa ja nautintoa tietenkään unohtamatta. Toteutamme tärkeää ja palkitsevaa valistustyötämme yhdessä hienojen kumppanien ja tukijoiden kanssa huolellisesti suunnitelluilla ja organisoiduilla, sekä tietenkin loppuun asti viedyillä hankkeilla.

Tule yhteistyökumppaniksi hankkeisiimme, kasvattamaan kanssamme maailman taitavimmin ja vastuullisimmin veneilevää kansaa Suomeen!

Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke

Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke käynnistää opetussuunnitelman (OPS16) jo edellyttämän vesiliikkunan perusopetuksen Suomen alakouluissa. Tämä kolmet oppimateriaalit käsittävä, valtakunnallinen kansanvalistushanke sisältää luokittain luettavat, tarinalliset Vilskettä vesillä -tietokirjat, joissa on QR-koodeista avattavia opetusvideoita. Lisäksi koulut saavat käyttöönsä opetuksen oheismateriaalit Iloa aalloille -repussa. Näitä monikäyttöisiä opetusaineistoja käytetään luokittain ilmiöopetuksessa, joko ikäluokka toisensa perään tai oppilaille valinnaisena aineena. Oppimateriaaliemme hyödyntäminen ei edellytä luokanopettajilta aiempaa vesillä liikkumisen tai veneilyn osaamista.
Hanke on saanut Vuoden veneilyteko 2021-palkinnon (Veneilytoimittajat ry).

Tervetuloa mukaan käynnistämään kanssamme vesillä liikkumisen perusopetusta rahoittamalla Vilskettä vesillä -luokkalukukirjoja alakouluille.

Olemme valistaneet jo yli 25 000 koululaista

Ensimmäiset Vilskettä vesillä -oppimateriaalit ovat nyt jo yli 300 alakoulussa. Luokanopettajien ja oppilaiden palaute oppimateriaaliemme käytöstä ilmiöopetuksessa on ollut hyvää ja innostavaa.

Koulujen oppimateriaaleja rahoittavat mm. Ahvenanmaan Maakuntahallitus, Brita Maria Renlunds Minne sr., ELY-keskus ja Reijo Rautauoman Säätiö, sekä kunnat, kaupungit ja alakoulut, sekä yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Suomen rehtorit ry:n ja Luokanopettajat ry:n sekä laajan vaikuttajaorganisaatiojoukon kanssa. (Alla lista kaiksista yhteityökumppaneistamme). Yrityksemme, Aalloille Finland Oy on itsekin sitoutunut yhteiskuntamme kehittämiseen ja toteuttaa tätä valistushanketta siksi ilman liikevoittoa.

Sari Multala on Vilskettä vesillä -lähettiläs

Hankkeen Lähettiläs on Suomen kaikkien aikojen menestynein kilpapurjehtija, kansanedustaja ja ministeri Sari Multala.

– Minun oli helppo lähteä Vilskettä vesillä -lähettilääksi. Lukutaito on edellytys kaikelle oppimiselle ja Vaahtopäistä kertovan innostavan tarinan lukeminen innostaa lapsia. Lisäksi ympäristöstä ja vesistöistä huolehtiminen nousee näissä oppimateriaaleissa vahvasti esille, mitä pidän erityisen tärkeänä, Sari Multala kertoo.

– Vesillä liikkumisen taidot ovat myös tärkeitä perustaitoja, joiden opettaminen helpottuu tämän luokkalukukirjahankkeen myötä. Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke tarjoaa käyttökelpoisen työkalun näiden tärkeiden, yleissivistävien asioiden ja kestävän kehityksen opettamiseen. Luokan kanssa yhdessä lukeminen tarjoaa myös mahdollisuuksia monipuoliseen ilmiöoppimiseen ja yhteistyöhön vesiurheiluseurojen kanssa. Siksi olen iloinen, että saan olla hankkeen lähettiläänä mukana, Sari vakuutta.

Vilskettä vesillä -yhteistyökumppanit:

Hankkeen merkittävimmät rahoittajat:

Aalloille.fi/24 -turvallisuusopas

Veneilyn asiantuntijaorganisaatioiden kanssa yhdessä toteutettava aalloille.fi/24 -turvallisuuskampanja tavoittelee vesiliikenneonnettomuuksien, hukkumisten ja läheltä piti -vaaratilanteiden vähentymistä jo tänä kesänä. Kampanjan tärkeintä kohderyhmää ovat tuoreet ja nuoret veneilijät, joilla on vielä paljon perusasioita opittavana.

Hanke toteutetaan pilke silmäkulmassa, huomiota veneilyturvallisuuteen herättävällä some-tiedotuskampanjalla, jolla veneilijät ohjataan tutustumaan Turvallisuusoppaaseen.

Turvallisuusoppaassa on 10 aihetta

Aalloille.fi/24 -turvallisuuskampanjaan kuuluu 10 tärkeää aihetta, jotka ainakin tulee huomioida, osata ja ymmärtää, kun lähteen veneilemään. Harrasteveneilijän on helppoa kerrata nämä olennaiseen kiteytetyt ohjeet ennen vesille lähtöä, tai vaikka venereissun aikana.

Toivomme turvallisuuskampanjamme herättävän hyvää mieltä, uteliaisuutta ja positiivista hämmästelyä. Haluamme jokaisen jakavan sitä eteenpäin, jotta saamme tälle tärkeälle, meidän kaikkien vesiturvallisuuteen vaikuttavalle asialle mahdollisimman kattavan yleisön. Tavoitteemme on se, että kaikilla veneilijöillä on turvallisempaa ja hauskempaa vesillä jo tänä kesänä - Iloa aalloilla!

Varaa paikka Aalloille.fi/25 -turvallisuuskampanjaan jo nyt

Tervetuloa mukaan valistamaan kaikkia veneilijöitä liikkumaan vesillä turvallisemmin ja vastuullisemmin. Tervetuloa jakamaan kanssamme tärkeää tetoa, jolla kehitämme Suomeen turvallisempaa veneilykulttuuria.

Aalloille.fi/24-turvallisuusoppaan sisältö täydentyy ensi vuonna, kun Aalloille.fi/25 -turvallisuuskampanja käynnistyy veneilykauden kanssa samaan aikaan. Sillä tulee olemaan paikkansa etenkin some-aktiivisten veneilijöiden ja kännyköiden varassa navigoivien uusien sekä harvemminen veneilevien keskuudessa.

Turvallisuusoppaan kumppanit:

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Olemme solmineet kolmevuotisen viestintä- ja valistusyhteistyön Suomen Meripelastusseuran kanssa. Tavoitteemme on valistaa 30 000 suomalaiselle parempia merimiestaitoja. Tavoitamme vuosittain n 10 000 vesillä liikkujaa kohdentamalla valistuskampanjamme eri pääkohderyhmälle; Pelastajille, Pelastetulle ja Nuorisolle.

Kolme valistettavaa kohderymää

1. Pelastajan vuosi 2024: 
Tuemme jokaisen 1 500 meripelastajan kehittymistä vesiturvallisuuden lähettiläiksi, jolloin he pääsevät jakamaan huikeaa vesiturvallisuuden ja vesipelastuksen osaamistaan muille. Meripelastajat saavat Aalloille-tietopelin, jonka he voivat antaa parhaaksi katsomalleen käyttäjäryhmälle (esim. kerho tai yhdistys) tai ryhtyä pelaamaan sitä itse valistamansa kohderyhmän kanssa (esim. lapset ja oma perhe). 

2. Pelastetun vuosi 2025: 
Tarjoamme jokaiselle n 2 000 pelastetulle ja avustetulle uuden meripelastustietopelin tuottamaan parempaa mieltä ja ennaltaehkäisemään uusia vahinkoja. Sen tavoite on innostaa avustettuja veneilijöitä päivittämään vesiturvallisuusosaamistaan, ja sillä on vastaavasti tavoite ennaltaehkäistä uusia pelastustehtäviä sekä vähentää läheltä piti -tilanteita jatkossa.

3. Nuorison vuosi 2026: 
Tuotamme uuden, veneilyä opettavan ja meripelastajan vapaaehtoistyöhön innostavan tietotuotteen kaikille nuorille 18–35-vuotiaille aikuisille. Tällä tavoittelemme uusien meripelastajien rekrytointia yhtä lailla, kuin turvallisempia veneilyreissuja kaikille vesillä liikkujille.

Tervetuloa rahoituskumppaniksi

Vapaaehtoisuuteen ja palkattomuuteen perustuvan Meripelastajien työn laskennallinen arvo on n 20 000 € vuodessa, viranomaistyöntunteina laskettuna jopa 60 000 €/v. On selvää että 1 500 korkeasti koulutetulla Meripelastajilla on paljon jaettavaa osaamista. Tässä haluamme auttaa ja tukea heidän pyyteetöntä pelastustoimintaansa, jota ilman vesillämme olisi varsin turvatonta.

Tervetuloa mukaan toteuttamaan kanssamme tätä huikeaa kolmeosaista valistusprojektia. Kun saamme 30 000 suomalaista veneilemään vastuullisemmin, me kaikki liikumme vesillä turvallisemmin ja saamme nauttia upeasta luonnostamme stressittömämmin yhdessä.

Merimiestaitohankkeen kumppanit

Kiitos kaikille rahoittajille

Tässä huikeat Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahankkeen rahoittajat, jotka ovat mahdollistaneet vesillä liikkumisen perusopetuksen käynnistämisen nyt jo yli 300 alakoulussa ympäri Suomea:

Tulossa turvallisuusoppaaseen

Julkaisemme aalloille.fi/24 turvallisuusoppaaseen lähiaikoina lisää sisältöä. Tutustu jo olemassa olevaan oppaaseen ja seuraa some-viestintäämme. Täydennämme opasta lähiviikkoina!

Turvallista kesää ja iloa aalloille!

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Hienoa, ettö olet kiinnostunut Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta. Lähetämme sinulle mielellämme lisää tietoa!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Lähetämme sinulle lisää tietoa Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta ja voidaan keskustella, kuinka voitte olla hankkeessa mukana.

Tehdään yhdessä Suomesta maailman parhaiten veneilevä kansa!

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan turvallisuusoppaaseen!

Aalloille.fi/24 turvallisuuskampanja innostaa jokaisen veneilijän kertaamaan osaamistaan ja kiinnittämään huomiota turvallisuuteen. Tervetuloa mukaan hankkeeseen!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tänä kesänä pääsee vielä mukaan pilottiin ja ensi vuonna 2025 kampanjoimme täydellä teholla turvallisen vesilläliikkumisen puolesta.

Keromme sinulle mielellään lisää kustannuksista ja minkälaista lisäarvoa ja näkyvyyttä voit saada yhdessä kanssamme.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan lukuluokkakirjahankkeeseen!

Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden oppiminen edistää turvallisuutta, viihtyvyyttä ja vastuullisuutta. Hienoa, että olet kiinnostunut hankkeestamme.

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeerlla, niin olemme sinuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle lahjoituksen kohteeksi sopiva koulu tai päiväkoti.

Kerromme mielellämme samalla mitä hyötyä ja minkälaista näkyvyyttä voimme sinulle tarjota.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Videot opetuksen tukena

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu oppikirja. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta.