VILSKETTÄ VESILLÄ

Kirjat

Vilskettä vesillä -tietokirjat

Lapset rakastavat tarinoita ja loruja. Vesi kiinnostaa ja innostaa lapsia leikkimään. Vilskettä vesillä (Ståhej på sjön) -tietokirjat kirjat rohkaisevat totuttamaan lapset veteen pienestä pitäen, monipuolisesti ja turvallisesti. Kirjat on suunnitellut ja kirjoittanut tietokirjailija Lissu Suursalmi. Christel Lommi vastaa niiden taidokkaasta kääntämisestä ruotsin kielelle. Kirjojen ilmeikkäästä kuvituksesta ja taitosta vastaa graafikko Pekka Rahkonen.

Lukutaidon varhaisella kehittymisellä on selkeä yhteys kirjoitustaidon ja ajattelun kehittymiseen. Lapsia tulee innostaa lukemaan ja liikkumaan ulkona luonnossa ihan pienestä pitäen. Yhdessä lukeminen on kiva harrastus, joka tarjoaa luontevaa läheisyyttä ja vuorovaikutusta aikuisten ja lasten välille. Vilskettä Vesillä -kirjoista lapset oppivat ja motivoituvat näihin molempiin.

Vilskettä Vesillä Vaahtopäät

Vilskettä Vesillä (Ståhej på sjön) -kirjasarjan Vaahtopäät (Våghalsarna) -kirjat opettavat lempeällä tavalla turvallisen veneilyn perusteita alakouluikäiselle (6–12 v). Kirjat kertovat kuudesta lapsesta (Vaahtopäät), jotka opettelevat vastuullisen vesillä liikkumisen perustaitoja. Lukijan on helppoa samaistua tarinan päähenkilöiden, kuuden Vaahtopään (Oliver, Saaga, Mikko, Nuppu, Leo ja Luna) tunteisiin ja kokemuksiin.

Kirjat kannustavat käyttämään pelastusliiviä ja ohjaavat aikuisia valvomaan lapsia herkeämättä näiden uidessa, veneillessä ja leikkiessä rannalla. Kaikkien Vilskettä vesillä -tietokirjojen sivuilla seikkailee, neuvoo, viisastelee ja hassuttelee kirjasarjan maskotti Lenssi Lokki (Måsen Medvind).

Vaahtopäät-kirjoissa on kirkkonummelaisen säveltäjän, Juhana Nevalaisen nuotiolaululaulu. Sitä voi laulaa (QR-koodista mobiililaitteella avattavasta karaokelinkistä) lasten mukana suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vaahtopäät-kirjoja julkaistaan sekä suomen- että ruotsinkielisinä.

Vaahtopäät Purjehdusleirillä

Vaahtopäät Purjehdusleirillä (Våghalsarna på Seglingsläger) on Vilskettä vesillä -kirjasarjan ensimmäinen kirja. Se kertoo realistisen tarinan purjehduksen alkeisleiriltä, jossa ohjaajat Marianne ja Sisu opettavat lapsille optimistijollapurjehduksen yleissivistävät alkeet.

Tämä positiivinen, tarinallinen tietokirja innostaa ja rohkaisee lapsia tutustumaan sekä ymmärtämään miten purjevenettä purjehditaan. Kirja ohjaa yhteisöllisyyteen ja kannustaa leikkimään. Se opettaa lapsia tarkkailemaan luontoa ja huolehtimaan ympäristöstä.

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta. Kirjan takasisäkannessa on tarinassa esiintyvien veneilytermien sanasto.


Kirjassa on opetusvideoita

QR-koodeista avautuvat lyhytvideot havainnollistavat kirjan opetussisältöä ja tuovat perinteisen kirjan lähemmäksi nykylapsen mobiiliarkea.

Aalloille Finland - koko perheen asialla

Vilskettä vesillä -lorukirjat

Vilskettä vesillä -lorukirjat opettavat alle kouluikäisille ja ekaluokkalaisille (1-7 v.) tärkeitä asioita, mitä jokaisen lapsen tulee osata ennen kouluikää. Lorukirjojen päähenkilöt Sonja ja Oliver oppivat, kun he leikkivät, harjoittelevat ja kokevat kivoja asioita yhdessä.

Näitä kirjoja voi lukea ketterästi loruttelemalla tai aukeama kerrallaan, kuhunkin opetusaiheeseen huolella keskittyen. Riimilliset opetuslorut tarttuvat helposti pientenkin lasten muistiin ja niistä tulee kaikille hyvä mieli.

Lorukirjojen jokaisella 12 aukeamalla on Vinkkejä lukijalle - Tips för läsaren, joista lukija saa ideoita kyseisen aukeaman opetussisällön käsittelemiseen lapsen kanssa. Lorukirjojen etu- ja takasisäkansisssa opetetaan sen sivuilla vilahtelevien asioiden ja esineiden nimiä. Kaksikielisillä lorukirjoilla voi tutustuttaa lasta molempiin kotimaisiin kieliin (suomi, ruotsi) ja ne tukevat kaksikielisyyttä.

Vesiloruja – Vattenramsor

Vesiloruja - Vattenramsor on selkeästi ja havainnollisesti kuvitettu opetuslorukirja vedestä ja sen käyttötarkoituksista sekä lasten turvallista liikkumista vesillä. Kirjassa Sonja ja Oliver leikkivät ja tutustuvat veden olomuotoihin eri vuodenaikoina.

Lorukirjan etu- ja takasisäkansissa opetetaan yleisimpien merimerkkien nimet suomeksi ja ruotsiksi. Nämä vesiliikennettä ohjaavat merkit tulisi jokaisen osata, ihan pienestä pitäen. Tämän kirjan kuvista on tehty kaksikielinen Aalloille Muistipeli - Memoryspel.

Iloa aalloille!

Jokaisella on oikeus oppia liikkumaan vesillä turvallisesti ja vastuullisesti, pienestä pitäen.

Lapsia kannattaa valistaa ja innostaa vesille lukemalla heille positiivisia, hyvää käytöstä opettavia, vastuulliseen ja turvalliseen vesillä liikkumiseen innostavia Vilskettä vesillä -tietokirjoja ja pelaamalla heidän kanssansa hauskoja Aalloille-veneilytietopelejä. Hyvä uimataito on jokaisen paras turvallisuustaito vesillä. Vilskettä vesillä -kirjat kannustavat ja motivoivat lapsia opettelemaan uimaan ennen kouluikää.

Hanki lapselle oikeankokoiset pelastusliivit, jota hän käyttää mielellään, niin pääsette vesille aina helposti, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Ottamalla lapset pienestä pitäen mukaan vesille ja tarjoamalla heille siellä heidän ikätasoaan vastaavaa tekemistä ja mukavia oppimiskokemuksia, veneilystä muodostuu mielekäs harrastus koko perheelle.

Tulossa turvallisuusoppaaseen

Julkaisemme aalloille.fi/24 turvallisuusoppaaseen lähiaikoina lisää sisältöä. Tutustu jo olemassa olevaan oppaaseen ja seuraa some-viestintäämme. Täydennämme opasta lähiviikkoina!

Turvallista kesää ja iloa aalloille!

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Hienoa, ettö olet kiinnostunut Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta. Lähetämme sinulle mielellämme lisää tietoa!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Lähetämme sinulle lisää tietoa Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta ja voidaan keskustella, kuinka voitte olla hankkeessa mukana.

Tehdään yhdessä Suomesta maailman parhaiten veneilevä kansa!

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan turvallisuusoppaaseen!

Aalloille.fi/24 turvallisuuskampanja innostaa jokaisen veneilijän kertaamaan osaamistaan ja kiinnittämään huomiota turvallisuuteen. Tervetuloa mukaan hankkeeseen!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tänä kesänä pääsee vielä mukaan pilottiin ja ensi vuonna 2025 kampanjoimme täydellä teholla turvallisen vesilläliikkumisen puolesta.

Keromme sinulle mielellään lisää kustannuksista ja minkälaista lisäarvoa ja näkyvyyttä voit saada yhdessä kanssamme.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan lukuluokkakirjahankkeeseen!

Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden oppiminen edistää turvallisuutta, viihtyvyyttä ja vastuullisuutta. Hienoa, että olet kiinnostunut hankkeestamme.

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeerlla, niin olemme sinuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle lahjoituksen kohteeksi sopiva koulu tai päiväkoti.

Kerromme mielellämme samalla mitä hyötyä ja minkälaista näkyvyyttä voimme sinulle tarjota.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Videot opetuksen tukena

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu oppikirja. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta.