Pelit

Aalloille -tietopelit

Aalloille-tietopelit tarjoavat tärkeää vesiturvallisuus- ja veneilytietoutta uudenlaisella formaatilla. Niitä pelaamalla maakravut oppivat uutta ja konkariveneilijät voivat kerrata osaamistaan sekä jakaa kokemuksiaan muille pelaajille.

Kaksikielisiä (suomi-ruotsi) Aalloille-tietopelejä on jo kuusi (6) erilaista. Nämä koko perhettä, aikuisia, nuorisoa ja lapsia viihdyttävät kortti- ja lautapelit täydentävät tiedollisesti toisiaan. Kerää siis koko sarja mökille, kotiin tai veneeseen ja varmista että sinulla on innostunut osaava miehistö aina vesillä.
Pelaa, viihdy ja opi turvallisen ja vastuullisen veneilyn perusteet helpolla ja hauskalla tavalla. Iloa aalloille!

SEA -lautapelin idea

Aalloille SEA on hauska perhelautapeli, jonka pelaajat oppivat lähes huomaamattaan tärkeitä perusasioita turvallisesta ja vastuullisesta veneilystä. Pelaajat kohtaavat pelin aikana veneilyssä hyvin tyypillisiä tapahtumia (tapahtumakortit) ja he oppivat jokaiselle veneilijälle tärkeitä, hyviä merimiestaitoja (kysymyskortit).

Peliä pelataan noppaa heittämällä purje- tai moottoriveneellä Aalloille merellä veneillen. Pelaajat kiertävät Kompassi-saaren ja palaavat omaan lähtölaituriin. Pelin voittaja, Aalloille Kippari, ratkeaa venematkan aikana kerättyjen aalloille-pisteiden perusteella.

Aalloille SEA

Lähde veneilemään Aalloille-merelle, niin opit liikkumaan vesillä turvallisesti. Pelaamalla testaat sekä päivität tietosi ja hankit hyvät veneilytaidot vesillä liikkumisesta nauttimiseen. Yllätä muut veneilytiedoillasi ja kerää mahdollisimman monta aaltopistettä. Ne, jotka kiertävät Kompassi-saaren nopeimmin, eivät ole itsestään selviä voittajia. Se ratkeaa vasta, kun viimeinenkin pelaaja palaa kotilaituriinsa.

Tässä uudessa, kiehtovassa, kaksikielisessä moottori- ja purjeveneillä pelattavassa perhepelissä on 60 tärkeää veneilytietokysymystä ja 60 tapahtumakorttia, jotka vastaavat yllättäviä, mutta hyvinkin todenmukaisia tilanteita vesillä. Pelaajien kohtaamat tapahtumat vesillä, aaltopisteet ja laiturikortit lisäävät peliin jännitystä ja pitävät voittamisen mahdollisuuden avoimena kaikille loppuun asti.

Ikäsuositus: 7+, peliaika: n 45 min, 2-6 pelaajalle

Pelaten lapset oppii ja viihtyy veneellä!

Aalloille 1234 -tietopelit

Aalloille 1234 -tietopelit koostuvat neljästä (4) toisiaan tiedollisesti täydentävästä korttipelistä. Näitä taskuunkin näppärästi mahtuvia tietopelejä on kätevää säilyttää vyötteessä, jossa ne pysyvät aina ojennuksessa veneessä, mökillä ja kotona. Pelejä voi pelata monella tavalla ja ne tarjoilevat varsin kattavat vastuullisen ja turvallisen veneilyn perusteet ainutlaatuisen viihdyttävässä muodossa nuorisolle ja aikuisille.

Jokaisessa neljässä kaksikielisessä (suomi-ruotsi) tietopelissä on 110 laminoitua korttia (koko 6 x 9 cm), jotka sietävät kosteampiakin olosuhteita. Pakkauksissa (12 x 7 x 3 cm) on kiinteä kansi, joka ei lennä tuulen mukana vaikka pelejä pelattaisiin matkalla, venereissun aikana.

AALLOILLE Sanavisa – Ordfrågesport 1

Tämä tietopeli on veneisiin liittyvien ja vesille kuuluvien 106 veneilytarvikkeen ja välineen hauska sanaselityspeli koko perheelle. Selkeät kuvat mahdollistavat myös pienempien, vielä lukutaidottomien kanssa pelaamisen. Esineiden ja asioiden sanat neljällä kielellä (suomi-ruotsi-englanti-saksa) opettava korttipeli tarjoaa useita pelivariaatioita.

Aalloille Sanavisa 1 sopii veneilytarvikkeiden nimien opettelun lisäksi oman veneen turvavarusteiden sijainnin opettamiseen koko miehistölle. Pelin voittajasta kruunataan porukan kunnianarvoisa Välkky Vaahtopää.

Ikäsuositus: 5+, itsenäiseen harjoitteluun tai yli 2 pelaajalle

AALLOILLE Tietovisa – Frågesport 2

Tämä tietopeli opettaa hyviä merimiestaitoja koko miehistölle. Pelissä on kolmen eri vaikeustason kysymyksiä, joista löytyy haastetta perheen pienempien lisäksi veneilykonkareillekin. Tässä kaksikielisessä (suomi-ruotsi) tietopelissä on kolme innostavaa pelivaihtoehtoa ja 108 yleissivistävää veneilyyn olennaisesti liittyvää tietovisakysymystä. Tämä peli on veneilykouluttajien tarkastama.

Vastaa oikein tai lokkeile kortti itsellesi hullunkurisella selityksellä, jos et vielä tiedä vastausta. Jos yksikin pelikaverisi huvittuu vastauksestasi, ansaitset kortin itsellesi. Bonus-korteissa on niin tärkeitä veneilykysymyksiä, että niiden oikeista vastauksista tuplaat lokkisi. Pelin voittaja saa arvostetun Lokkien Lokki -tittelin.

Ikäsuositus: 5+, itsenäiseen harjoitteluun tai yli 2 pelaajalle

AALLOILLE Navigointipeli – Navigationsspel 3

Näppärästi mukana kulkeva, navigointia opettava ja sen osaamista kertaava, kaksikielinen (suomi-ruotsi) korttipeli kaikenikäisille. Pakkauksessa 108 turvalliseen saaristonavigointiin olennaisimmin liittyvää kysymystä, joista puolet on kuvakorteissa ja puolet kysymyskorteissa. Vaikka tässä pelissä on haastetta kippareillekin, pelisäännöt sallivat vähemmän veneilleille maakravuille helpotuksia. Tämä peli sopii mainiosti myös itsenäiseen harjoitteluun.

Aalloille Navigointipeli on tuotettu yhteistyössä Suomen Navigaatioliiton kanssa ja siksi sitä pelaamalla voi kerrata saaristonavigointikurssin opetuksia. Nopeimmin ”AALLOILLE”-sanan hihkaissut pelaaja pääsee vastaamaan ja keräämään pisteet itselleen. Eniten pisteitä kerännyt on itseoikeutetusti porukan arvostama Vesien Vellamo.

Ikäsuositus: 5+, itsenäiseen harjoitteluun tai yli 2 pelaajalle

AALLOILLE Sääpeli – Väderspel 4

Tämä on sään havainnointiin innostava ja jokaisen vesiluonnossa liikkuvan yleistietoa kehittävä kaksikielinen korttipeli. Tämä tietopeli sopii mainiosti kaikenikäisille veneilijöille ja luontoihmisille, mökkiläisille sekä vapaa-ajankalastajille. Tähänkin peliin kuuluu kahdenlaisia kortteja, joista puolet (54) perustuu valokuviin ja puolet (54) tietovisakysymyksiin pilvistä, sääilmiöistä, kelin ennustamisesta ja seurantavälineistä.

Aalloille Sääpelin säännöt tarjoavat haastetta aikuisille, mutta myös helpotuksia porukan pienemmille. Peli on tuotettu yhteistyössä meteorologit Petri Takalan ja Martin Gahmbergin kanssa. Kaappaa vastausvuoro ”AALLOILLE”-hihkaisulla ja arvaa, selitä tai tiedä. Eniten pisteitä kerännyt voittaa kunnianarvoisan Aaltojen Ahti -tittelin.

Ikäsuositus: 5+, itsenäiseen harjoitteluun tai yli 2 pelaajalle

Tietopelit kartuttaa koko perheen veneilytaidot.

Aalloille Muistipelin idea

Aalloille Muistipeli - Memoryspel on kaksikielinen (suomi - ruotsi) tietopeli yli kolmevuotiaille. Pelin kuvitus perustuu Vilskettä vesillä -kirjasarjan Vesiloruja - Vattenramsor -kirjan kuvitukseen. Peli kertaa kirjan opetuksia, tärkeitä ja hauskoja veteen liittyviä asioita, pelaajien muistia virkistävällä tavalla.

Pakkaukseen kuuluu kaksi Aalloille- peliä, jotka voi yhdistää isoksi jättipeliksi. Sen 36 kuvapareista toisen teksti on suomeksi ja toisen ruotsiksi. Peliin kuuluu myös 24 tyhjää korttia, joista voi askarrella oman muistipelin. Tästä saa kivaa lisäpuuhaa, piirtämällä niihin kivoja kesämuistoja, liimaamalla kuvia ja tarroja tms.

Aalloille Muistipeli – Memoryspel

Aalloille Muistipeli - Memoryspel on mainio kaksikielinen, Vesiloruja - Vattenramsor -kirjaan perustuva 2 x 36 kortin. Pelillä voi kerrata kirjasta tuttuja tärkeitä ja hauskoja veteen liittyviä sanoja. Korteista toisessa on sana suomen kielellä ja toisessa ruotsin kielellä. Tämä peli opettaa merimerkit perheen pienemmille ja vähän isommillekin.

Aalloille Muistipelin erikoisuus on siinä, että pakkauksessa on lisäksi 24 tyhjää korttia oman muistipelin tekemiseen, vaikka kesän parhaasta venereissusta. Kortteihin voi piirtää, maalata, kirjoittaa tai laittaa vaikka samanlaiset tarrat. Nämä kaksi peliä on pelattavissa erikseen tai yhdessä 96 laatan jättipelinä. Siinäpä vasta muisti virkistyy!

Ikäsuositus: 3+, yli 2 pelaajalle

Tutustu Vilskettä vesillä -tietokirjoihin

"Vilskettä vesillä" -tietokirjat rohkaisevat totuttamaan lapset veteen pienestä pitäen. Kirjat kannustavat käyttämään pelastusliiviä ja ohjaavat aikuisia valvomaan lapsia herkeämättä näiden uidessa, veneillessä ja leikkiessä rannalla. Tutustu näihin opettavaisiin ja hauskoja hetkiä tarjoaviin kirjoihin ja Lenssi Lokki -maskottiin!

Tulossa turvallisuusoppaaseen

Julkaisemme aalloille.fi/24 turvallisuusoppaaseen lähiaikoina lisää sisältöä. Tutustu jo olemassa olevaan oppaaseen ja seuraa some-viestintäämme. Täydennämme opasta lähiviikkoina!

Turvallista kesää ja iloa aalloille!

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Hienoa, ettö olet kiinnostunut Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta. Lähetämme sinulle mielellämme lisää tietoa!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Lähetämme sinulle lisää tietoa Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta ja voidaan keskustella, kuinka voitte olla hankkeessa mukana.

Tehdään yhdessä Suomesta maailman parhaiten veneilevä kansa!

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan turvallisuusoppaaseen!

Aalloille.fi/24 turvallisuuskampanja innostaa jokaisen veneilijän kertaamaan osaamistaan ja kiinnittämään huomiota turvallisuuteen. Tervetuloa mukaan hankkeeseen!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tänä kesänä pääsee vielä mukaan pilottiin ja ensi vuonna 2025 kampanjoimme täydellä teholla turvallisen vesilläliikkumisen puolesta.

Keromme sinulle mielellään lisää kustannuksista ja minkälaista lisäarvoa ja näkyvyyttä voit saada yhdessä kanssamme.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan lukuluokkakirjahankkeeseen!

Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden oppiminen edistää turvallisuutta, viihtyvyyttä ja vastuullisuutta. Hienoa, että olet kiinnostunut hankkeestamme.

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeerlla, niin olemme sinuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle lahjoituksen kohteeksi sopiva koulu tai päiväkoti.

Kerromme mielellämme samalla mitä hyötyä ja minkälaista näkyvyyttä voimme sinulle tarjota.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Videot opetuksen tukena

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu oppikirja. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta.