AALLOILLE FINLAND OY

Tietoa meistä

Intoa ja iloa aalloille

Suomi on tuhansien järvien maa, jossa on upeat mahdollisuudet liikkua vesillä hyvin vapaasti, veneillä, vesiurheilla, kalastaa, nauttia luonnosta ja ladata akkuja.

Meille on sydämenasia auttaa ja innostaa jokaista liikkumaan siellä turvallisesti ja vastuullisesti, ihan pienestä pitäen. Siksi kehitämme uusia, innostavia tietotuotteita, joilla jokainen voi petrata osaamistaan itsenäisesti tai yhdessä. Lisäksi organisoimme yhteistyökumppaneittemme kanssa erilaisia valistushankkeita, joilla haluamme jokaisen oppivan ja kertaavan vesillä liikkumisen tietämystään.

Jos kaikilla olisi riittävästi tietoa...

...niin jokaisella olisi mahdollisuus löytää oma mieleinen harrastus vesiltä, liikkua enemmän upeassa, ainutlaatuisessa luonnossamme ja stressata vähemmän vesiturvallisuudesta. Silloin jokainen motivoituisi huolehtimaan omasta ja rakkaimpiensa vesiturvallisuudesta ylläpitämällä hyvää uimataitoa ja käyttämällä pelastusliiviä. Kun ymmärtää enemmän, tietää miten tärkeää on varmistaa, että vene on aina hyvässä kunnossa ja kuinka tärkeää on hallita hyvät navigointitaidot.

Tätä varten olemme olemassa, auttamassa suomalaisia innostumaan oppimaan helpoilla ja hauskoilla tavoilla tärkeitä vesillä liikkumisen kansalaistaitoja.Yhdessä kokeminen on aina hauskempaa

Me olemme sitä mieltä, että kirjojen lukeminen on järkevää puuhaa. Tarinat ja lorut ruokkivat mielikuvitusta samalla, kun ne viisastuttavat, kehittävät ajattelua ja jääväät paremmin muistiin. Yhdessä pelaaminen tarjoaa yhteisöllisyyttä ja parhaita tilanteita veneilyn konkareille jakaa tietoaan ja kokemuksiaan muille. Me olemme sitä mieltä, että tietopeleistäkin jokainen voi aina oppia jotakin uutta. Pelaaminen tarjoaa kivaa yhdessäoloa sekä mahdollisuuden kerrata ja hämmästellä asioita yhdessä.

Juuri siksi tuotamme Vilskettä vesillä -kirjoja ja Aalloille-tietopelejä, sekä yhdistämme niitä valistushakkeisiimme.

Mielenkiintoni heräsi siitä, kun...

...olen pienestä pitäen saanut käydä kalassa ja viettää kesälomia merellä, ystäväperheen saaressa ja järvillä isovanhempieni kesämökillä. Silloin, kun vesillä liikkumisesta muodostuu ihan pienestä pitäen itsestäänselvyys, tuon luontoyhteyden haluaa tietenkin jakaa myös omille lapsilleen. Niin minäkin olen tehnyt. Se on johtanut seuran (Kantvikin Purjehtijat ry, KVP) junioreiden purjehdusohjauksesta lajiliiton hallitukseen asti ja siitä jatkuvaan kouluttautumiseen tähän innostavaan veneilyharrastukseen. Kun olin innostanut ja opettanut riittävästi lapsia purjehtimaan optimistijollilla, alkoi aikuisten opettaminen ensin jollilla ja sitten omalla purjeveneelläni sekä muilla isommilla veneillä.

Lopulta loin harrastuksestani merkityksellisen työn. Perustamalla Aalloille Finland Oy:n (2019), ryhdyin kokopäöiväisesti valistamaan suomalaisia liikkumaan vesillä turvallisesti ja vastuullisesti.

Toivon, että mahdollisimman moni löytää itselleen mieleisen vesiliikuntamuodon ja turvallisen keinon rentoutua, sekä nauttia upeasta luonnostamme. Toivon, että jokaisella tulee aidosti olemaan iloa aalloilla!

Kiitos luottamuksesta

Parhaan kiitoksen työstäni tarjoavat ne tuhannet lapset, nuoret ja aikuiset, jotka ovat uskalrtautuneet lähteä rohkeasti vesille, uuteen toimintaympäristöön kokeilemaan veneilyn eri muotoja. Ja ne sadat luokanopettajat, jotka ovat kiireisestä aikatauluistaan huolimatta lähteneet täydentämään arvokasta opetustyötään näillä uusilla tärkeillä kansalaistaidoilla, joiden opettamista ei ole vielä opettajakoulutuksessakaan ollut.

Postitamme kiitollisena jokaisen luokkalukukirjalaatikon, opetuspelirepun, ja tuotetilauksen tietoisena siitä, että pian ne pääsevät aktiiviseen käyttöön viihdyttämään ja valistamaan suomalaisia liikkumaan vesillä aina vain vastuullisemmin ja turvallisemmin.

Olen äärimmäisen kiitollinen hyvästä yhteistyöstä kaikkien viestintä- ja rahoituskumppaneittemme kanssa, ilman tätä huikeaa vaikuttajaorganisaatioiden yhteistyötä viestimme tavoittaisi vain murto-osan suomalaisista ja silloin veneily olisi monelle vielä paljon, vieraampaa, turvattomampaa ja hankalampaa.

Intohimona veneily

Olen elämään tyytyväinen pienyrittäjä, joka on kiitollinen jokaisesta osaavasta veneilijästä, joka on vinkeilläni onnistunut välttämään pohjakosketuksen, motivoitunut kertaamaan veneilyosaamistaan tai uskaltautunut ylipäätään vesille. Olen äärimmäisen onnellinen siitä, että saan työkseni puhua turvallisesta veneilystä ja jakaa ymmärrystäni sekä innostusta siitä mitä rakastan.

Meri on ollut minulle pienestä pitäen innostuksen, ihailun ja kunnioituksen kohde. Muistan vielä hyvin, kuinka istuin pikkutyttönä Inkoon saaristossa, Sälteskärin tuulisella rantakalliolla haaveilemassa purjehtimisesta ja ihmettelemässä saarten takaa pilkottavaa avomerta. Silloin en vielä arvannut, kuinka suuria asioita se elämääni vielä toisi ja miten isosti se onnellisuuteeni vielä vaikuttaisi.

Huoli Itämeren hyvinvoinnista heräsi jo varhain teinivuosina, kun olin ystävieni kanssa putsaamassa mustaa, tankkerista karannutta öljymönjää Porkkalan saarten rannoilta. Sattumallakin oli sormensa pelissä, kun pääsin ylittämään Englannin kanaalin purjeveneellä ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana ja heti sen jälkeen osallistua Portsmouthissa järjestetylle jollapurjehduskurssille. Vain muutamia vuosia myöhemmin, seilasin jo kesiäni Västanfjärdin edustalla Kemiönsaarella. Ja eipä aikaakaan, kun jo suunnittelimme saaristomerellä marinoitujen lasteni kanssa heidän ensimmäiselle purjehdusleirille osallistumistaan.

Elämä on aika kivaa, kun saa antaa luovuuden kukkia ja voi paketoida osaamistaan tarinoiksi, peleiksi ja hankkeiksi. Parasta on kuitenkin se, että saan tehdä sitä yhteistyössä veneilyn huippuorganisaatioiden kanssa. Vapaa-ajallani voin liikkua vesillä paljon erilaisilla veneillä ja pääsen avomerelle niin omalla veneellämme, kuin Ocean Ladies ry:n päällystössä.

Tulossa turvallisuusoppaaseen

Julkaisemme aalloille.fi/24 turvallisuusoppaaseen lähiaikoina lisää sisältöä. Tutustu jo olemassa olevaan oppaaseen ja seuraa some-viestintäämme. Täydennämme opasta lähiviikkoina!

Turvallista kesää ja iloa aalloille!

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Hienoa, ettö olet kiinnostunut Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta. Lähetämme sinulle mielellämme lisää tietoa!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Lähetämme sinulle lisää tietoa Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta ja voidaan keskustella, kuinka voitte olla hankkeessa mukana.

Tehdään yhdessä Suomesta maailman parhaiten veneilevä kansa!

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan turvallisuusoppaaseen!

Aalloille.fi/24 turvallisuuskampanja innostaa jokaisen veneilijän kertaamaan osaamistaan ja kiinnittämään huomiota turvallisuuteen. Tervetuloa mukaan hankkeeseen!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tänä kesänä pääsee vielä mukaan pilottiin ja ensi vuonna 2025 kampanjoimme täydellä teholla turvallisen vesilläliikkumisen puolesta.

Keromme sinulle mielellään lisää kustannuksista ja minkälaista lisäarvoa ja näkyvyyttä voit saada yhdessä kanssamme.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan lukuluokkakirjahankkeeseen!

Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden oppiminen edistää turvallisuutta, viihtyvyyttä ja vastuullisuutta. Hienoa, että olet kiinnostunut hankkeestamme.

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeerlla, niin olemme sinuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle lahjoituksen kohteeksi sopiva koulu tai päiväkoti.

Kerromme mielellämme samalla mitä hyötyä ja minkälaista näkyvyyttä voimme sinulle tarjota.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Videot opetuksen tukena

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu oppikirja. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta.