Turvallisuusopas

aalloille.fi/24

Ilmainen turvallisuusopas veneilyyn

Uusi Aalloille.fi/24 -kampanja tuo iloa ja turvaa veneilykesään! Löydät täältä hyvät ohjeet ja vinkit turvalliseen veneilyyn. Valitse alta aihe, ja kehitä veneilytaitojasi. uudet ohjeet ja vinkit ilmestyy aina kerran kuussa elokuuhun asti.

Vältä kesän pohjakosketus!

Veden alla piilevät kivet ja matalikot aiheuttavat joka vuosi monelle veneilijälle vaaratilanteita. Veneilijöistä 56 % sai pohjakosketuksen tai ajoi karille viime vuonna (Veneilytutkimus 2024, Traficom). Tutustu alla oleviin ohjeisiin, niin vältyt pohjakosketukselta tänä kesänä!

Älä jää altavastaajaksi väylällä

Veneily on hauskaa, kun jokainen osaa turvallisen vesillä liikkumisen perusteet. Lähes viidesosa veneilijöistä on ollut viime vuonna lähellä törmätä toiseen alukseen .

Opettele turvallisen ja vastuullisen vesiliikenteen perusasiat ennen vesille lähtöä ja kertaa niitä riittävän usein veneilykauden aikana.

Vältä kesän pohjakosketus!

Veden alla piilevät kivet ja matalikot aiheuttavat joka vuosi monelle veneilijälle vaaratilanteita. Veneilijöistä 56 % sai pohjakosketuksen tai ajoi karille viime vuonna (Veneilytutkimus 2024, Traficom). Tutustu alla oleviin ohjeisiin, niin vältyt pohjakosketukselta tänä kesänä!

Älä käytä päihteitä veneillessä!

Veneessä turvallisuusriskit ovat aina läsnä. Epävakaa, keinuva alus, moottorit, köydet, vinssit ja purjeet vaativat täyttä huomiota, navigointi ja tähystys herpaantumatonta tarkkaavuutta ja tilanteiden arviointia. Tutustu turvallisuusoppaan perusteluihin, miksi päihteet eivät sovi veneilyyn. Ne on syytä jättää rannalle.
Pidetään yhdessä huolta vesistöistämme!

Jaa turvallisuusopas kavereille!

Tehdään yhdessä veneilystä turvallisempaa ja nautitaan kesästä. Jaa alla olevilla painikkeilla tämä aalloille.fi/24 -turvallisuusopas kaikille ystävillesi. Iloa aalloille!

aalloille.fi/24 -kumppanit

Kiitos kaikille vastuullisille yhteistyökumppaneillemme. Me olemme mukana auttamassa suomalaisia viihtymään vesillä ja kehittymään maailman turvallisimmin sekä vastuullisimmin vesillä liikkuvaksi kansaksi:

Iloa aalloille – turvallisesti

Uusi Aalloille.fi/24 on iloisen veneilykesän tärkein turvallisuuskampanja, jonka vetonauloina toimii kymmenen huolellisesti suunniteltua, hupaisalla tavalla huomiota herättävää some-postausta. Nämä viikoittain, kesäkuusta elokuulle julkaistavat muistutukset käsittelevät jokaisen veneilijän turvallisuuteen olennaisesti vaikuttavia asioita. Ne kutsuvat veneilijät perehtymään Turvallisuusoppaan selkeiksi kokonaisuuksiksi tiivistettyihin ohjeisiin ja muistutuksiin aina yhdestä tärkeistä, nautinnolliseen ja turvalliseen veneilyyn liittyvästä perusasiasta.

Veneilyyn vaikuttajaorganisaatioiden kanssa yhdessä toteutettavan Aalloille.fi/24-turvallisuuskampanjan tavoite on vähentää hukkumisia, vesiliikenteen läheltä piti-tilanteita ja onnettomuuksia jo tänä kesänä. Pitämällä huolta veneilyturvallisuudesta kertaamalla ja täydentämällä kaikkien veneilyosaamista ja ymmärrystä, jokainen viihtyy ja nauttii veneilystä Suomen upeissa vesistöissä.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan lasten Vilskettä vesillä -kirjoihin ja koko miehistöä viihdyttäviin Aalloille-tietopeleihin. Ne, jos mitkä kannattaa hankkia viihdykkeeksi jokaiseen matkaveneeseen ja mökille.

Tulossa turvallisuusoppaaseen

Julkaisemme aalloille.fi/24 turvallisuusoppaaseen lähiaikoina lisää sisältöä. Tutustu jo olemassa olevaan oppaaseen ja seuraa some-viestintäämme. Täydennämme opasta lähiviikkoina!

Turvallista kesää ja iloa aalloille!

Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle

Hienoa, ettö olet kiinnostunut Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta. Lähetämme sinulle mielellämme lisää tietoa!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Lähetämme sinulle lisää tietoa Merimiestaitoja 30 000 suomalaiselle -hankkeesta ja voidaan keskustella, kuinka voitte olla hankkeessa mukana.

Tehdään yhdessä Suomesta maailman parhaiten veneilevä kansa!

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan turvallisuusoppaaseen!

Aalloille.fi/24 turvallisuuskampanja innostaa jokaisen veneilijän kertaamaan osaamistaan ja kiinnittämään huomiota turvallisuuteen. Tervetuloa mukaan hankkeeseen!

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä. Tänä kesänä pääsee vielä mukaan pilottiin ja ensi vuonna 2025 kampanjoimme täydellä teholla turvallisen vesilläliikkumisen puolesta.

Keromme sinulle mielellään lisää kustannuksista ja minkälaista lisäarvoa ja näkyvyyttä voit saada yhdessä kanssamme.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Tervetuloa mukaan lukuluokkakirjahankkeeseen!

Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden oppiminen edistää turvallisuutta, viihtyvyyttä ja vastuullisuutta. Hienoa, että olet kiinnostunut hankkeestamme.

Lähetä yhteystietosi vieressä olevalla lomakkeerlla, niin olemme sinuun yhteydessä. Etsitään yhdessä sinulle lahjoituksen kohteeksi sopiva koulu tai päiväkoti.

Kerromme mielellämme samalla mitä hyötyä ja minkälaista näkyvyyttä voimme sinulle tarjota.

Iloa aalloille!

- Lissu Suursalmi

Videot opetuksen tukena

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64-sivuinen, kovakantinen ja ilmeikkäästi kuvitettu oppikirja. Kirjan sivuilla on 26 QR-videolinkkiä, jotka havainnollistavat sen opetussisältöä ja laajentavat lasten lukukokemusta.